четвъртък, 30 май 2013 г.

Колко дълго се запазва огънят в жените при една дълга връзка?


Все по-често се сблъсквам с един проблем, за който жените споделят. Загубата на желание в една моногамна връзка. Всичко е „Уау” от начало, има по –много. Но след няколко години нещата не са съвсем същите. Даже понякога не се и доближават до онези, които са били.

То започва малко по малко, бавно, а особено и в момента , в който се появят деца, някак даже съвсем естествено намаля, и намаля. Съвсем изчезва. Защо се случва така? Нали ние уж се обичаме и сме щастливи? А все по-рядко и рядко имаме оная нашата интимност, която е само между нас двамата.

Това споделят много жени след няколко годишна връзка, в която са били моногамни. Просто в един момент нещата вече не са същите. Те няма и как да бъдат същите. Живеем в динамична среда, всичко около нас се променя. Темпото често е бързо за нас и нямаме власт над него. Не сме готови да се движим толкова бързо. Всичко се променя, средата, в която живеем, хората около нас, приоритетите ни, телата ни. С това и отношенията ни с другите и най-вече с човека, който е до нас.

Огънят след време намаля и докато се усетим е угаснал. Възможно ли е да противодействаме на това и либидото ни да не накуцва?
Много често възможностите са пред нас и ние понякога просто трябва да се огледаме. Или да намерим пътя към тях. Защото, когато близостта и интимните моменти в една връзка започнат да липсват, рано или късно самата връзка започва да страда.

Временно разделени
Какво прави една връзка успешна?
Епидемия ли е самотата?
Проблеми в семейството



Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар